About

Stanislav Tochev | Станислав Точев

Ако не знаеш кой съм, не ти и трябва да знаеш. Даже преди време ми хрумна, че е уместно като питаш за мен Google, Yahoo, MSN и прочие, те да отговарят “по-добре да не знаеш”. Отделих известно време да проверя как може да стане тая работа, после зарязах идеята, защото се сетих, че може да прецакам бизнеса на някой съименник - а не обичам да обърквам живота на хората, освен ако е за тяхно добро.

Някъде тогава се запознах с една дама, която развиваше знанията и уменията си в областта на имената - откъде са се взели, какво значат, как въздействат (не само за личните имена, а и за имена на държави, компании, търговски марки и прочие). Много интересна материя, някъде из сайта има огромен раздел посветен на тези въпроси.

За да проверим “именните теории”, като начало подложихме на задълбочен полу-научен анализ картотеката ми с контакти - около трийсетина хиляди души, с които съм имал вземане-даване по един или друг повод от както съм се родил (нищо чудно и с теб да сме се срещали; ако е така - не съм те забравил).

Първите резултати бяха повече от озадачаващи. Достатъчно озадачаващи, че да зарежа другите си занимания и за няколко месеца да се включа лично в екипа, който рови из архива ми (правих им кафе, носех им пица и слушах какво си говорят)

Ровенето в моя архив е много приятно и интересно, според всички които са го пробвали. Той (архивът) е 99 процента електронен, за което съм много благодарен на цялата хардуерна и софтуерна индустрия, а най-вече на създателя на http. Изключително полезна за изследване на имената се оказа възможността за проследяване на причинно-следствени връзки.

Причинно-следствените връзки сами по себе си са широка тема и стават още по-широка ако намесим и теория на хаоса. За случая е достатъчен един пример: ако се познаваме, опцията която навремето кръстих “генезис на контакта”, позволява да си припомня неща като:

Кога, къде и при какви обстоятелства сме се запознали

Кой ни е запознал. Кога, къде и при какви обстоятелства съм се запознал с човека, който ни е запознал. Същото и за теб, ако ми е известно (ако съм те питал: Абе ти от къде познаваш тоя Иван, дето ни уреди срещата?)

Кой ме е запознал с онзи, който ме запозна с този, който ме е запознал с човека който ни е запознал. На по-нормален език: Нас ни запозна Иван. Познавам Иван благодарение на Стефан. Със Стефан ме запозна Пламен. Пламен го познавам от малък, защото ми е брат. За съжаление кой теб е запознал с онзи, който те е запознал с този, който ни е запознал ти едва ли помниш; аз пък изобщо не знам.

“Генезис на контакта” показва много повече, но и така звучи достатъчно объркано. Мисля схващаш основната идея…

Какво общо има цялата тая история с желанието да научиш нещичко за мен? Ами нищо общо няма.

Оплачи се незабавно

Станислав Точев
Feedback | Blog


Tools